Webinarserie
Hvordan påvirker nye bærekraftskrav din virksomhet – og hvordan kan du forberede deg?

Virksomheter møter stadig strengere bærekraftskrav – fra myndigheter, investorer og kunder. Det øker behovet for å forstå, rapportere på og handle i tråd med bærekraftsmål og regelverk.
"Bærekraftsøkonomer" er en webinarserie utviklet av Econa, Deloitte og Skift, som ruster økonomifunksjonen for fremtidens bærekraftskrav. Gjennom fem episoder får du konkrete råd og innsikt i hvordan din virksomheten din kan møte de nye kravene og styrke sitt bærekraftsarbeid!
Gjennom serien utforsker vi hvordan bærekraft kan bli en integrert del av virksomhetsstyringen. Ikke bare som et krav, men som en mulighet til å jobbe smartere, tydeligere og mer ansvarlig.
Vi ser nærmere på hvordan du navigerer i nye reguleringer, som EUs bærekraftsdirektiv, og hvordan du kan gjøre gode prioriteringer i en kompleks informasjonsstrøm. Samtidig viser vi hvordan virksomheter jobber konkret med alt fra datakvalitet og risikostyring til klima, natur og sosial bærekraft – og hvilken nøkkelrolle økonomifunksjonen spiller i dette arbeidet.
Slik ønsker EU å forenkle sine bærekraftskrav
Hva betyr egentlig EUs bærekraftsdirektiv (CSRD) for norske virksomheter i praksis? I denne episoden møter vi Gjensidige, som har gjennomført sin første bærekraftsrapportering etter EUs regelverk, og Finans Norge, som følger utviklingen av regelverket tett, og implikasjonene av den foreslåtte forenklingspakken Ombinus som ble lagt frem i mars.
Vesentlig eller ikke? Slik unngår du støy i bærekraftsrapporten
Når bærekraftsinformasjon blir like viktig som finansiell informasjon, må det gjøres tydelige prioriteringer. Storebrand deler sine erfaringer med vesentlighetsvurderinger, og forteller hvordan man kan rigge organisasjonen for å få retning og kvalitet i både arbeidet med rapporteringen på bærekraft.
Klima og natur på økonomenes agenda
Hvordan kan økonomifunksjonen løfte arbeidet med klima og natur fra sideprosjekter til å bli en del av kjernevirksomheten? Med Bane NOR som eksempel ser vi nærmere på hvordan natur- og klimarisiko kan integreres i virksomhetsstyringen, og hvorfor nettopp økonomene er sentrale for å få det til.
Slik sikrer du sosial bærekraft i verdikjeden
Hvordan tar man reelt ansvar for menneskerettigheter og inkludering i store og komplekse verdikjeder? I denne episoden viser Jernia hvordan de jobber for anstendige arbeidsforhold hos sine leverandører, og Statsbygg hvordan universell utforming og sosial bærekraft er en integrert del av byggeprosjektene deres.